For fjerde gang inviterte MG til høstbasar i Frikirken i Skien. Fredag 19. oktober var. ca. 70 personer samlet. Det var 3 åretrekninger, kakelotteri, hovedlotteri  og kafeteria.

I løpet av kvelden var det markering av 1 års jubileet for DAB-sendingene. Det var ellers allsang og Martin Birkedal fra Norea Mediemisjon holdt andakt og sang. Han kunne fortelle om glade barndomsminner fra basarer på Sørlandet. Ellers hadde han en egen stand med informasjon og drops.

Gevinst-bordene bugnet virkelig denne kvelden, og mange fornøyde lyttere kunne vandre hjem i høstmørket. Resultatet viste ca. kr. 34.000 brutto. I tillegg er det solgt for ca. kr. 25.000,-på loddlistene de siste månedene. Det betyr at kjærkomne midler har kommet inn til radioarbeidet. Takk til alle som har bidratt.

Fra Jubileumsmarkering på basaren 19. oktober:

RadioMG 1 år

Det var 17. oktober 2017 at vi startet vår DAB-kanal RadioMG. Men radioarbeidet startet i januar 1985. Det var mange menigheter og mange radiomiljø og studioer. Etter hvert har vi samlet oss, på flere måter. Felles studio. Felles program. Vi arbeider sammen.

I mange år har vi hatt sendinger søndag til torsdag. Men fredag og lørdag har mange savnet vårt gode kristne lokalradiotilbud. Nå etter at vi har startet RadioMG på DAB, sender vi hver eneste kveld. Altså hver dag i uka er det noe godt å få med seg fra oss.

I mange år har vi hatt sendinger sent på kvelden. Etter at vi kom på DAB, starter vi kl.18.00 og sender hele kvelden til kl.01, i tillegg til søndag formiddag.

I løpet av dette året med DAB-sendinger har vi også gått fra å være lokalradio i Grenland til å kunne nå store deler av Telemark. Vi har blitt større også på den måten. I tillegg sender vi programmer hos P7, som betyr at mange mennesker mange steder kan høre oss.

Det har altså skjedd en stor utvikling, ikke minst det siste året.

Utviklingen gjelder også økonomisk. For få år siden var budsjettet på en 3-4 hundre tusen. I 2018 har vi et budsjett på kr. 1 mill. Neste år blir det nok enda større. Det krever derfor også. Det må vi alle være klar over.

Det krever også når det gjelder å makte å levere 55 timer lokalradio i uka i stedet for 22,5 som vi har sendt på FM i mange år.

Ja, vår nye radiovirkelighet krever. Men det er muligheten som vi er mest opptatt av. Muligheten til å nå mennesker sent på kveld og tidlig kveld. Søndag formiddag, og både fredag og lørdag, som ellers i uka. Vi har store muligheter til å nå mennesker i Skien og Porsgrunn og i Seljord og Bø.

Et slikt radiojubileum som vi får markere på basaren i kveld, handler om noe mye større enn deg og meg. Ja, det er mye større enn Grenland og Telemark. Det handler om en oppgave vi har fått av den levende Gud. «Gå derfor ut», sier Jesus. Det er det vi har gjort via radiobølgene analogt i snart 34 år. Det er det vi nå gjør også digitalt og i enda større grad enn før.

For om ikke programledere, reportere, teknikere og telefonvakter fysisk vandrer hjem til folk, så gjør vi det likevel med det gode budskap via lyden som kommer ut av radioen på soverommet, i stua, i bilen, på kjøkkenet eller fra telefon eller datamaskin.

Vi møter mennesker med det beste som finnes, evangeliet. Så er det drivkraften og styrken vår. Selv om vi ikke alltid får det til like perfekt som vi skulle ønske. Selv om ressursene ikke er som de store mediehus, selv om vi ikke har like mange ansatte og like masse flott utstyr som de store medieaktørene. Så vet vi i alle fall: Vi har verdens beste budskap. Som radiopastor Johnn Hardang har sagt det: Det er ingen som skal slå oss på innholdet. 

Det er en virkelighet vi skal få glede oss over, takke for og arbeide videre i. Guds ord vender ikke tomt tilbake.

 

Ole-Andre Eliassen, leder og redaktør