I dette første programmet skal vi bruke «min» rullekakeoppskrift, som jeg i sin tid lærte på husmorskolen.

Oppskriften er som følger til en stekeovns-langpanne:

4 egg

1½ dl sukker

2¼ dl hvetemel                    

¼ ts bakepulver

5 mandeldråper

(dersom du vil ha en sjokoladerullekake, tilsett 3 ss kakao sammen med hvetemelet og bakepulveret)

Fyll:

6 – 8 ss tykt syltetøy – ellers kan syltetøyet renne av rullekaken

Sett stekovnen på 210o. Pisk eggene og sukkeret til eggedosis. Bland melet og bakepulveret og sikt det i eggedosisen.  Bland forsiktig inn mandeldråpene. Ha deigen i stekovnens langpanne. Den må være bakepapirkledd. Kaken stekes lyst gylden, midt i ovnen, 5 – 8 minutter. Pass på, så den ikke blir brent. Ha et fuktig kjøkkenhåndkle over langpannen, legg en bakerist over, og hvelv langpannen. Ta av bakepapiret. Om det ikke vil av, så dypp en bakepensel i kaldt vann og stryk over kaken. Da går papiret lett av.

Smør syltetøyet straks over rullekaken, men la det være et par cm uten fyll langs kanten av den langsiden som er borte fra deg. Bruk håndkleet til å hjelpe deg med å rulle kaken sammen fra langsiden nærmest deg. Ta av håndkleet, og la kaken avkjøles på bakerist med skjøten ned.

Tips. Skjær noen lubne skiver av rullekaken. Legg en hermetisk fersken eller aprikos på hver skive og ha krem rundt kanten av dem, gjerne kremstjerner. Egner seg både på kakebordet og som dessert.

Eller du kan kjevle ut marsipan, gjerne i forskjellige farger, i striper like brede som rullekakeskiven og feste den rundt kanten av skiven. Ha krem på toppen av kaken og pynt den gjerne med noe du liker, f. eks bær.

 

 

Til slutt skal du få med deg en liten hilsen fra Jesus: Den står i

profeten Jesaia, kapittel 18 og vers 31: «Guds vei er fullkommen, Herrens ord er rent. Han er et skjold for alle som søker tilflukt hos ham».