I forrige program lærte jeg deg min oppskrift på vanlig rullekake.

Her er en ting til du kan bruke rullekake til, nemlig CHARLOTTE RUSSE

Dekk en bolle eller en springform med rullekakeskiver og ha fromasj som ikke har stivnet helt, oppi. Deretter legger du rullekakeskiver som et lokk over. Sett formen kaldt, gjerne over natten. Hvelv charlotten over et fat. Pynt gjerne med noen kremstjerner.

Du har kanskje en god oppskrift på fromasj. Men her får du en for sikkerhets skyld: Legg 7½ pl. gelatin i vann i ca. 10 min. I mens blander du 3 dl H-melk med 3 dl tykt syltetøy, begge med romtemperatur. Dette for at ikke den oppløste gelatinen skal klumpe seg når du heller den i blandingen. Vri godt av gelatinplatene og løs dem opp i ca. 1 ss kokende vann. Hell den i melke-blandingen i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Når blandingen begynner å stivne, rører du forsiktig inn krem av 3 dl kremfløte og har den i bollen med rullekakeskivene. Legg et lag rullekakeskiver som lokk. Settes kaldt flere timer, gjerne over natten.  

Til fest, på kakebordet, lager jeg oftest charlotten i en springform. Når jeg har hvelvet den på et fat, tar jeg en lag krem på toppen av charlotten og har masse forskjellige bær, gjerne frosne, som ikke behøver å tines først, på toppen. Så tar jeg et smørpapir, langt nok til å gå rundt hele kaken + noen cm ekstra, bretter det dobbelt på langs og fester det stramt rundt kaken og lager gele av pakke etter anvisningen på den, men bruker bare 3½ dl vann. Setter den til avkjøling, og når den har begynt å stivne, bruker jeg en spiseskje og har geleen over bærene. Kaken settes kaldt i noen timer, gjerne over natten. Når den har stivnet, kan du ta av papiret og pynte kaken med krem langs kanten.

 

Til slutt skal du få med deg hilsenen til deg fra Jesus.

Den står i salme 23, vers 1 – 2: «Herren er min hyrde, jeg mangler ikke noe. Han lar meg ligge i grønne enger, han leder meg til vann der jeg finner hvile»