Nå har vi kommet til det tredje programmet i bakeserien. I dag skal vi ta for oss en ting til som du kan bruke rullekakeoppskriften til. Den heter SVINEKAMKAKE. Oppskriften fant jeg på min absolutte favoritt-hjemmeside når det gjelder baking, nemlig detsoteliv.no.

Lag vanlig rullekake. Når den har bakt ferdig, ha et fuktig kjøkkenhåndkle over langpannen og legg en bakerist over. Så hvelves langpannen. La langpannen ligge over kaken til den er avkjølt. Ta vekk langpannen og fjern bakepapiret. Dersom det er vanskelig å dra av bakepapiret, hjelper det å pensle oppå bakepapiret med kaldt vann.

Karamell: 3 dl sukker 2 ss vann 150 g smør 1 ½ dl kremfløte 1 ts hvetemel ½ dl melk

Kok karamellsausen ved å blande sukker og vann i en kjele. Kok til det får en brun karamellfarge. Ha i smeltet smør og fløte. Pisk sammen mel og melk til en jevning og rør den inn i blandingen. La det koke opp. Karamellsausen skal bli tykk og fyldig. Avkjøl helt, slik at karamellen blir skikkelig tyktflytende.

Fyll: 3 dl kremfløte 1 ts vaniljesukker 200 g friske jordbær

Pisk kremen til fyllet og bland med vaniljesukker. Bland eventuelt i litt avkjølt karamellsaus. Smør kremen over den avkjølte kakebunnen. Dekk eventuelt med oppdelte biter av jordbær (eller hermetiske pærer, banan eller annet). Rull kaken sammen fra langsiden. Renskjær kantene og legg kaken på et fat.

Fordel karamellen jevnt over kaken. Sjekk at den har tykk nok konsistens, ellers vil den renne helt av kaken. Hell over litt og litt om gangen og jevn til overflatene med en smørekniv. Sett kaken i kjøleskapet frem til servering. Pynt kaken eventuelt med mandelflarn eller pisket krem.

Tips: Mange synes det er litt vanskelig å lage "Svinekamkake" fordi det kan være litt vrient å få riktig konsistens på karamellen oppå kaken. Følg oppskriften nøye og la karamellen stå i kjøleskapet til den er tykk nok før du har den på kaken. Prøv deg frem med litt karamell av gangen. Det blir mye karamell av denne oppskriften, så det blir nok karamell oppå kaken selv om noe skulle renne av kaken underveis. Karamell som du får til overs kan du servere i en skål ved siden av kaken.

"Svinekamkake" kan fryses hvis den ikke pyntes med pisket krem.                                         

 

Til slutt skal du få med deg hilsenen til deg fra Jesus. Den står i salme 32 og vers 8: «Jeg vil gjøre deg vis og lære deg den veien du skal gå. Jeg vil la mitt øye hvile på deg og gi deg råd»