Kaken Pavlova har blitt svært populær her i landet de senere årene. Den er en marengskake. Derfor tar jeg med denne oppskriften som jeg fant på tine.no nemlig BUDAPESTKAKE.

Oppskriften er som følger:

6 eggehviter

3 dl sukker

2 dl hvetemel

2 ts vaniljesukker

2 dl mandelflak

5 dl vaniljekrem – f. eks. Piano vaniljekrem

3 dl kremfløte

2 ½ dl bringebær

2 ½ dl blåbær

Sett ovnen på 170 °C. Pisk eggehvitene til luftige med myke topper, tilsett sukker gradvis mens vispen går og pisk til stiv og blank. Vend inn mel og vaniljesukker og fordel utover en langpanne dekket med bakepapir. Dryss mandelflak over og stek midt i ovnen i 20 minutter. Vend kaken over på et stykke bakepapir. La den avkjøle seg tildekket av langpannen, ca. 30 minutter. Pisk fløten til krem og vend med vaniljekrem. Spre utover kaken og fordel bær over. Rull sammen til en rullekake og server i skiver.

Tips: Med krem som fyll må kaken rulles forsiktig sammen, ikke for stramt, slik at ikke all kremen tyter ut. Dropp bærene om du ikke har. Kaken kan også fylles med vanlig pisket krem, ren vaniljekrem og syltetøy.

Til slutt skal du få med deg hilsenen fra Jesus. Den står i salme 37, og vers 5: «Legg din vei i Herrens hånd! Stol på ham, så griper han inn»