Til slutt får du en rullekakeoppskrift som jeg fant i et nr. av matmagasinet «Alt om mat». Bladet har dessverre gått inn for en god del år siden.

Kaken heter NØTTERULLADE. Den passer også for glutenallergikere, for det er ikke hvetemel i den.

Oppskriften er som følger:

4 egg

2 dl sukker

100 g malte nøttekjerner (selv bruker jeg hasselnøtter til dette)

1 ¼ ss potetmel

2 ts bakepulver

Sett stekovnen på ca. 210o. Eggene og sukkeret piskes til luftig eggedosis. Nøttekjernene, potetmelet og bakepulveret blandes og røres forsiktig inn i eggedosisen. Ha røren i en stor, bakepapirkledd langpanne. Stek rullekaken midt i ovnen ca. 5 – 7 minutter.. Ta kaken ut av ovnen. Legg et fuktet kjøkkenhåndkle over langpannen og en bakerist over det og hvelv den straks. Avkjøl kaken med den varme langpannen over. Når kaken er kald, tar du av langpannen og fjerner bakepapiret. Er det vanskelig å trekke det av, pensle papiret med kaldt vann. Da skulle det gå greit å dra det av.

Fyll og pynt:

4 dl kremfløte

2 ts sukker

2 – 3 bananer

Høvlet melkesjokolade

Hakkede nøtter

Kremfløten piskes til krem med sukkeret. Ca. ½ spres over kaken. Bananene skjæres i tynne skiver og fordeles over kaken. Den høvlede melkesjokoladen drysses over, men gjem litt til pynt oppå kaken. Hakkede nøtter drysses over, men gjem litt til pynt oppå kaken. Rull kaken sammen fra langsiden. Resten av kremfløten has utenpå kaken. Pyntes med resten av den høvlede melkesjokoladen og de hakkede nøttene.

 

 

Til slutt skal du få kveldens hilsen fra Jesus. Den står i Salme 37 og versene 23 – 24: Herren gjør mannens steg faste og gleder seg over hans vei. Om han faller, går han ikke over ende, for Herren holder hans hånd.» Disse versene gjelder selvfølgelig kvinner like mye som menn!